dilluns, 23 de setembre del 2013

Centre Dolors Piera


El Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones neix fruit de l'esforç del SIED (Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona) per fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. La normativa de funcionament del centre es va aprovar pel Consell de Govern de la UdL el 7 de març de 2006 i es pot consultar on-line.

Amb la creació d’aquest centre la Universitat de Lleida adquireix el compromís de treballar en aquest sentit en l’àmbit universitari i en la societat en general.

Els eixos de treball del Centre són: 

    Divulgació
    Docència i investigació
    Col·laboració de plans d’igualtat
    Assessorament
    Cooperació internacional 

La Universitat de Lleida té el repte d’acabar amb les deficiències acadèmiques, professionals i vitals que causen la invisibilitat de les dones com a agents i pacients en els processos socials, per tant, d’incorporar, la perspectiva de gènere a qualsevulla actuació universitària, i la visió de les dones i sobre les dones en la transmissió del coneixement humà.

També es tractaria de convertir la UdL en referent de la planificació d’igualtat d’oportunitats a les nostres terres i, de retruc, a l’Estat espanyol. Suposaria introduir una innovació a l’exercici universitari, atès que les universitats espanyoles no s’han plantejat la igualtat d’oportunitats com a política de funcionament a tots els àmbits i a la seva estructura interna.

Per assolir aquestos reptes, el Centre Dolors Piera es planteja un conjunt d’objectius i d'activitats que s’orienten en diferents eixos estratègics, amb un seguit d’actuacions. Entre elles, us presentem el Per què no puc fer-ho?